Aansprakelijkheidsverzekering

Ook de aansprakelijkheidsverzekering is een woonverzekering. Deze heeft niet direct met uw woning te maken, maar wel met u en uw gezin. De naam aansprakelijkheidsverzekering zegt het al: u bent bij mogelijke aansprakelijkheid van schade verzekerd. Van alle verzekeringen is de aansprakelijkheidsverzekering met recht degene met de goedkoopste premie. U kunt verzekeraars vergelijken wat u wilt, maar de premie van de aansprakelijkheidsverzekering zal nooit boven de 10 euro per maand liggen. En 10 euro is al veel voor deze verzekering. Overigens ligt de lage premie niet in verhouding met de dekking, want die is zeer ruim.

Wie verzekert u met de aansprakelijkheidsverzekering?

Als u met meerdere mensen onder 1 dak woont is het verstandig om iedereen mee te verzekeren met deze verzekering. Als dan vervolgens iemand aansprakelijk is voor schade zal de verzekering de schade vergoeden. Ook als uw huisdier hiervoor verantwoordelijk is, want deze hoort immers ook bij uw gezin.

De aansprakelijkheidsverzekering is gemakkelijk af te sluiten in combinatie met de inboedelverzekering en andere woonverzekeringen. Vaak bieden verzekeraars een korting op de premie aan bij een combinatie van diverse verzekeringen. Het is slim dit eens te vergelijken indien u interesse hebt in meerdere verzekeringen.

Previous post: